Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4102 Feiring jernverks venner får økonomisk støtte til verneutstyr for gruverensk

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt.

Feiring Jernverks Venner (FJV) stiftet i 2003, har 94 medlemmer. Hovedmålet for venneforeningen er å bidra til at Feiring jernverk er et levende kulturminne, bevare det som industrihistorisk minnesmerke, spre kunnskap om verket og den lokale bergverkshistorien og verkets plass i den nasjonale historien.
St. Pauls gruve er en besøksgruve. Historisk sett er gruva et viktig kulturminne i både lokal og nasjonal sammenheng.

Hvert år må det foretas en gruverensk. Da gjennomgås gruva grundig, alle flater undersøkes for løse steiner som løsnes og fjernes. Noen frivillige har vært på gruverenskekurs og trenger innkjøp av stillas, og annet nødvendig utstyr for å sikre gruva tilstrekkelig, slik at St. Pauls gruve også i framtiden kan være en besøksgruve hvor folk kan komme inn og få se og høre om hvordan gruvedriften var.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss