Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4368 Tromsø Røde Kors får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til «gatemegling», forebygging av vold og kriminalitet blant ungdom

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til dette formålet

Tromsø Røde Kors jobber med volds- og kriminalitetsforebygging gjennom gatemegling for ungdom i alderen 13- 25 år. De tilbyr opplæring for ungdom i konfliktforståelse, konflikthåndtering og megling. De bygger nettverk av frivillige og samarbeidspartnere som arbeider sammen med ungdom for å skape trygge miljøer, sosial inkludering og fellesskap, og egen motivasjon og mestring i forhold til positiv holdning- og atferdsendring.

Det er nå ønskelig å:
- Rekruttere, utdanne og støtte 10-12 voksne, som jobber med utsatt ungdom; følge opp og styrke instruktører utdanna i 2018 og tidligere.
- Arbeide mot å rekruttere og utdanne ca. 60-80 unge i Konflikt- og Meglingsverksteder.
- Arbeide mot å rekruttere og utdanne opptil 3 ungdomsinstruktører.
- Øke konfliktforståelsen og evnen til å håndtere konflikter på en konstruktiv måte hos utsatte ungdom og unge voksne 13 – 25 år igjennom Gatemeglingsmetodikk.
- Bistå lokalsamfunnet med kompetanse på å bryte/dempe voldssykluser i uorganiserte ungdomsmiljøer.
- Arbeide med å konsolidere og kvalitetssikre arbeidet i Gatemeglingsenhetene. Ved etterspørsel fra for eksempel bydeler eller skoler vil vi bistå i å opprette Gatemeglings-enheter.
- Fortsette og utvikle samarbeidet med forebyggende tjenester ovenfor ungdom i kommunen og lokalmiljøet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss