Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6804 Helgeland Museum får økonomisk støtte til basisutstilling

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. februar 2021 besluttet å innvilge kr. 70.000 til ovennevnte prosjekt.

Stiftelsen Helgeland museum er en uavhengig stiftelse. Det er en forsamling av kommuner og museumslag som eier de fleste museumsanleggene.

Stiftelsen Helgeland Museum er det regionale museet for den søndre delen av Helgeland. Museet har lokale avdelinger i 18 kommuner, med hovedkontoret plassert i Mosjøen. Oppdraget til museet er å dokumentere og formidle historien til Helgeland, samt å holde kulturarven levende.

Multimedial formidling av lokalhistorie i basisutstilling ved Helgeland Museum;
I desember 2015 åpnet Helgeland Museum, avdeling Brønnøy i nye lokaler i det tidligere samvirkelaget i Hommelstø. Siden åpningen har det vært holdt arrangementer og skoleprosjekter, vært flere vandreutstillinger, og lokale foreninger har også brukt lokalene. Det er blitt bygget en black-box, som brukes til foredrag, møter og filmfremvisninger. Det har likevel manglet en fast utstilling med fokus på det lokale/regionale.

Utstillingens formål:
Hovedformålet med prosjektet er å etablere en fast og permanent utstilling i museets lokaler. Ved å bygge opp en permanent utstilling vil museet bli et fast innslag i hverdagen til lokalsamfunnet, samtidig som man får etablert et bredt museumstilbud til turister og besøkende i regionen. Et slikt kulturtilbud vil bli et særdeles viktig innslag for regionen. Vi skal skape rom for diskusjon om forholdet mellom menneske – natur – kultur. Ambisjonen er at folk i alle aldre skal oppnå større forståelse for hvordan nåtiden er påvirket av fortiden og kan medvirke til fremtiden.

Om samlingen:
Helgeland Museum, avdeling Brønnøy har en meget omfattende samling av museale gjenstander og elementer som burde bli en del av en permanent utstilling. Bakgrunnen for dette er et historielag som har vært aktivt i lokalsamfunnet siden 1939. Gjennom omfattende innsamling av både materiell og immateriell kulturarv, har museet et betydelig grunnlag for å bygge opp en basisutstilling.

Utstillingen skal på sikt sikte på å være forlokkende for mennesker i alle aldersgrupper. Årlig besøkende forventes å være 2500-3000. Prosjektet er planlagt å begynne i januar 2021, planlagt åpningsdag er 17. april 2021, og utstillingen er tiltenkt å bli stående i museets lokaler i 10 år.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss