Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6864 Nærøykirkas Venner får økonomisk støtte til restaurering av tårnet på Nærøy middelalderkirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2021 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Nærøykirka er en av landets eldste middelalderkirker bygd i stein fra 1100-tallet. Den har vært rikt utsmykket og var et viktig samlingssted for folket i denne regionen. Kirka har vært rammet av flere branner. Etter den siste brannen i 1847 ble kirka stående som en ruin helt fram til nytt tak ble lagt på i slutten av 1950 - tallet. Kirka er et fredet kulturminne.

Nærøykirkas venners fremste formål er å være pådriver for bevaring av Nærøykirka. Det har også vært viktig at kirka skal bli brukt årlig til forskjellige arrangementer, slik at folk skal få kunnskap om den, og ikke minst forstå hvilken sjelden og viktig kulturskatt vi har i vårt nærmiljø.

Etter at store deler av tårnet raste ned i november 2016 har Riksantikvaren i sterkere grad kommet på banen. Nærøy kirkelige fellesråd har laget en foreløpig prosjektplan for å få oversikt over tilstand på gjenværende murverk og tretårn, beregnet tiltak for å sette i stand tårnet med en skisse til kostnad for dette arbeidet. Denne foreløpige prosjektplanen er nå ferdig. Det er et omfattende og kostbart arbeid som må gå over flere år, men også en enestående mulighet til å få restaurert og tatt vare på vår unike kulturskatt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss