Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7119 Museene i Akershus får økonomisk støtte til forebyggende tiltak for sikring av ny utstilling ved Oslofjordmuseet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 25. august 2021 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Oslofjordmuseet er tildelt midler til klargjøring, transport, sikrings- og bevaringstiltak i forbindelse med utstillingen «En fjord - mange historier».

Oslofjordmuseet er en del av MiA - Museene i Akershus. MiA er et konsolidert museum med en samling av 20 museer, 30 besøks steder og flere kompetansesentre, og er Viken fylkes største kulturinstitusjon. Oslofjordmuseet holder til i relativt nye lokaler ved fjordkanten i Vollen i Asker. Museet har ca. 800 kvm utstillingsareal, et auditorium med plass til over 100 personer, og en museumshavn. Museet ligger i Asker, men er et museum for hele Oslofjorden. Oslofjordmuseet skal nå revitaliseres fram mot 10-årsjubileet i 2023, og vil tydeliggjøre museets profil, rolle og ambisjoner.

Utstillingen «En fjord - mange historier» har sitt utgangspunkt i et samarbeid med mastergradsstudenter i historie på Universitetet i Oslo. 69 studenter har fått i oppgave å velge ett objekt eller et spor i landskapet rundt Oslofjorden som for dem sier noe om fjordens fjerne eller nære historie, samt skrive en tekst som bakgrunn for valget. Utstillingen skal vises på museets mesanin med 250 kvm gulvflate.

Utstillingen åpner i sin første versjon høsten 2021/vinteren 2022 basert på materialet fra de 69 historiestudentene, men skal utvikles videre gjennom medvirkning med ulike miljøer og aldersgrupper fram til jubileet i 2023, hvor «folkets Oslofjord» kan presenteres i hele sin bredde. Utstillingsobjektene vil inneholde store og små tredimensjonale gjenstander som båter, båtdeler og modeller, todimensjonale objekter som originale kart, dokumenter, kunstverk og foto, og multimediale installasjoner med film/video eller digitalt innhold. Utstillingens mangfoldighet og gradvise utvikling vil gi den lang levetid og stort tilfang av mulige formidlingsopplegg til ulike målgrupper. Utstillingen tas etter planen ned i 2024, men kan også bli stående lenger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss