Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7200 Stiftelsen Gamle Innvik Ullvarefabrikk får økonomisk støtte til brannsikring av ullvarefabrikken

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 25. august 2021 besluttet å innvilge kr. 115.805 til ovennevnte prosjekt

Den gamle trebygningen frå 1890 var på veg til å bli øydelagt p.g.a. manglande vedlikehald da ei lokal interesse-gruppe omkring 1990 starta arbeidet med å sikre vern og restaurering. Tidlegare støtte frå UNI har vært nødvendig for å skape aktivitet i den no 113 år gamle trebygningen.

Det vart i vår oppdaga at det var feil på sprinkelanlegget, slik at vatn gjekk ut på heile anlegget - som skal stå tørt. Heldigvis skjedde dette medan det var plussgrader og ikkje vinterkulde.

Riksantikvaren vurderer Innvik Ullvarefabrikk som bevaringsverdig. Gamle Innvik Ullvarefabrikk er et svært verdifullt regionalt kulturminne som er viktig å ta vare på for framtida. Den nye bruken av fabrikken tar vare på de kulturhistoriske verdiene, og sammen med formidling av historien er dette vesentlig for at fabrikken blir bevart.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss