Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1004 Stiftelsen Hestmanden - Brannsikring

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 26. august 2008 innvilget kr. 1.033.267 til brannsikringstiltak om bord museumsskipet Hestmanden

Vest-Agder-museet er en sammenlutning av 8 kulturhistoriske museer beliggende i hele Vest-Agder, og DS Hestmanden utgjør en av disse som følge av at en konsolideringsavtale avtale 1. februar. 08 ble inngått mellom museet og Stiftelsen Hestmanden.

Etter snart 15 års iherdig innsats, forventes lastedampskipet Hestmanden fra 1911 å være ferdig restaurert i 2010. Uten omfattende brannsikringstiltak kan ikke museumsskipet Hestmanden fylle sin nasjonale oppgave som kulturformidler og arena for læring.

Sjøfartsdirektoratet og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap setter store krav ettersom skipet henholdsvis skal seile eller at imot publikum ved kai. Arbeidet med å tilrettelegge skipet for publikum har en kosnadsramme på kr. 26 mill. hvorav konkrete brannsikringstiltak om bord utgjør ca 1,9 mill.

DS Hestmanden har en unik historie. Samtidig er skipet også representativt for den norske handelsflåten gjennom første halvdel av 1900-tallet. Det er denne kombinasjonen av det særskilte og det representative som gjør DS Hestmanden til et enestående kulturminne i vår tid.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss