Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1092 Kristiansand museum - Fotomagasin

fikk på styremøte 21. april 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 106.500 til innredning av klimaregulert fotomgasin - kompakt reolsystem.

Vest-Agder-museet IKS (VAM), er et konsolidert kulturhistorisk museum bestående av 8 enheter og har den største samlingen av kulturhistoriske fotografier i fylket.

Museets første driftsår var i 2007 og i den påfølgende tiden har store deler av museets ressurser vært konsentrert om organisasjonsbygging, samt å etablere en solid og god plattform for ressursforvaltning.

VAM er blitt utpekt som ansvarsinstitusjon for bevaring av kulturhistorisk fotomateriale i fylket og har i dag en unik samling på om lag 300.000 kulturhistoriske fotografier av alle typer. VAM er opptatt å ivareta denne samlingen for ettertiden og har derfor inngangsatt et stort fotobevaringsprosjekt.

Dagens magasiner er ikke tilfredsstillende og utgjøre en trussel mot fotografiene, og en del er allerede blitt skadet. Arbeidet med foto vil derfor være en prioritert oppgave i 2009, og fotograf Anita Nilsen er midlertidig ansatt til å lede bevaringsarbeidet.

I 2008 overtok VAM IKS et moderne og nyoppusset magasin på Lista, en del er klimaregulert og inneholder forskriftsmessig kjølemagasin for fotomateriale og er brannsikret. P.g.a manglende innredning er magasinet ennå ikke tatt i bruk.

http://www.vestagdermuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss