Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6172 Gamle Oksøys Venner får økonomisk støtte til - Navigasjonsinstrumenter/GPS til M/S Gamle Oksøy

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Omsøkte midler er tiltenkt nye og mer tidsriktige navigasjonsinstrumenter med basis i sikker seilas. Utstyret om bord er gammelt og må skiftes ut. Venneforeningen Gamle Oksøys Venner, bemanner Gamle Oksøy på turer og gjør vedlikeholdsarbeid på båten gjennom hele året.

Det er et krav fra Sjøfartsdirektoratet at alle fartøyer over en gitt størrelse og fartsområde skal ha GPS/ navigasjonsutstyr om bord, hvorpå Gamle Oksøy faller inn under disse kravene.

Båten er bygget i Laksevåg i 1962, som forsyningsskip for Kystverket. Den ble spesialkonstruert for å frakte parafin og gass til fyr og lykter langs norskekysten. Det spesielle med Gamle Oksøy er båtens autentisitet. «OKSØY» som båten opprinnelig het, ble vernet umiddelbart etter at den ble tatt ut av operativ tjeneste i Kystverket og før forfallet hadde satt inn. Et naturlig forfall basert på at båten skulle fases ut, var riktig nok godt synlig.

Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum har det koordinerende ansvaret i nettverket Kystverksmusea. Lindesnes fyrmuseum overtok eierskapet og dermed driftsansvaret for Gamle Oksøy 1. mai 2014. Foreningen Gamle Oksøys Venner ble stiftet den 16 april 2012, altså ca. to år før Lindesnes fyrmuseum overtok fartøyet. Formålet med foreningen er at medlemmene gjennom idealisme og arbeid om bord skal ivareta fartøyets kulturhistoriske verdi gjennom planlagt vedlikehold samt bruk. I de tilfeller det er mulig skal foreningen i egen regi kunne benytte fartøyet med eget mannskap.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss