Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6181 Kulturarv Lofoten AS får økonomisk støtte til - Renovering av 2 langvegger ved Langaasgården i Sund

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 333.000 til ovennevnte prosjekt

Langaasgården, Sund i Lofoten fra år 1882, er inkludert i Kulturminneplan for Lofoten (2008) og representerer bevaringsverdig dokumentasjon av en epoke som har hatt stor betydning for samfunnsutviklingen i Lofoten og Nord-Norge.

Kulturarv Lofoten AS ble etablert i oktober 2015, med det formål å totalrenovere Langaasgården, en meget forfallen væreiergård i Sund. Kulturarv Lofoten kjøpte huset i 2015 for å berge det fra riving. Siden er det lagt ned en enorm dugnadsinnsats. De har så langt i prosjektet lagt ned mer enn 6 000 frivillige timer siden starten i 2015.

Renovering av Langaasgården er et stort og omfattende prosjekt, og det planlegges nå å renovere begge langveggene. Dette inkluderer restaurering av 20 vinduer og to ytterdører, ny kledning, ny trapp ved hovedinngang og gjenoppbygging av et bislag på kjøkkensiden. Istandsetting av Langaasgården i Sund er et prosjekt som favner både bygningsvern, kulturvern, restaurering, kurs i gamle byggeteknikker og formidling av viktige verdier og historie i Lofoten. De tror at videre restaurering vil medvirke til økt engasjement og stolthet til et lite sted. Prosjektet har stor opplæringseffekt for dugnadsdeltakerne, gjennom dugnader og restaureringsprosjekt som knytter seg til istandsettingen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss