Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6186 Stiftelsen MS Kryllingen får økonomisk støtte til - Oppgradering av sikkerheten ombord på MS Kryllingen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 162.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen MS Kryllingen er en ideell stiftelse med skattefritak og dertil hørende bestemmelser. Stiftelsen eier båten MS Kryllingen II, fra 1982. Båten seiler på innsjøen Krøderen som en historiebærer fra den gang det var stor kommersiell båttrafikk på Krøderfjorden. Bl.a. var passasjerbåtene på Krøderen en del av Bergensbanen, 1907 - 1909, inntil strekningen mellom Gulsvik og Hønefoss stod ferdig. MS Kryllingen II tilbyr turer til grupper, det være seg skoleklasser eller pensjonister, hvor historieformidlingen utgjør en stor del av opplegget. Bl.a. seiles det kombinasjonsturer med Krøderbanen hvor man får oppleve damplokomotivet fra Vikersund til Krøderen og så MS Kryllingen II over fjorden til den historiske bygningen Villa Fridheim.

Båten driftes for en stor del på frivillig basis og alle inntekter går til vedlikehold og drift av båten. Båten ligger stasjonert ved Olberg Kirke på Noresund.

For å øke sikkerheten om bord og ved seilinger ønsker MS Kryllingen II :
1) Installere hjertestarter inkl. kurs. Minuttene teller ved en slik nødsituasjon og er båten midtfjords og i avstand fra kommunesentra er det viktig å kunne gi hjelp om bord. Det er et økende antall pensjonister som benytter M/S Kryllingen. Dette øker også muligheten for hjertestans, og vi vil også være i stand til å gi hjelp selv om vi er ute på fjorden og langt fra hjelpepersonell.

2) Anskaffe 3 nye redningsflåter. Dagens flåter er godkjent, men de er fra 2008 og har et meget kostbart sertifiseringsregime. Nye og mer moderne flåter vil øke sikkerheten og gi økonomiske besparelser i forhold til kontroll og ettersyn.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss