Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6192 Stiftelsen D/S Hvaler får økonomisk støtte til – Sikkerhets- og Redningsutstyr for MS Hvaler

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

M/S «Hvaler» har vært et kjent og kjært skip som «alle» med en viss tilknytning til Fredrikstad og Hvalerøyene de siste 100 årene har hatt et forhold til. Båten er bygget ved Fredriksstad mek. verksted som byggenr. 29 i 1892, og var selve navlestrengen i forbindelsen mellom Fredrikstad og hvaler-samfunnet gjennom mage år. Den gikk også i rute mellom Halden og Hvaler, og utførte også over 1000 turer på Strømstad. Men i 1979 var det slutt, og båten ble lagt i opplag.

Da det på tidlig 1990-tall ble klart at båten kunne ende opp som spiker, var det noen privatpersoner som tok initiativet til å danne Stiftelsen D/S Hvaler i 1993. I dag er båten fredet av Riksantikvaren.

De starter nå sertifiseringsprosessen for skipet, og tar sikte på passasjersertifikat for 70 personer. De er inne i deres 27. år med gjennomføring av restaureringsarbeid for å få den gamle rutebåten «HVALER» i drift igjen. Dersom finansiering går i orden, vil de kunne ha skipet driftsklart senest 2021. De har innledet et samarbeid med barneskoler i Fredrikstad, og kommunen forventer at de viderefører og utvider dette i tiden fremover.

Livvester og drakter: Med bakgrunn i deres planer for bruk av båten, ser de et stort behov for livvester til barn og ungdom. De regner med at to skoleklasser i barneskolen skal kunne delta samtidig på turer med båten.

Flåter og lettbåt: Kravet for MS HVALER er to flåter for 51 personer, og en for 25 personer som må sertifiseres. I tillegg ønsker de å kjøpe en ny flåte fra Engelsviken slipp. De ønsker også en lettbåt med 6 hk. utenbords påhengsmotor som kan settes ut i løpet av 5 minutter for å redde person som har falt over bord. Motor kjøpes for egne midler. Annet redningsutstyr er oppført med bakgrunn i regelverkets krav. De har rekonstruert fire livbeltekasser slik disse var i 1948 med akseptert av Riksantikvaren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss