Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6196 Norsk Industriarbeidermuseum får økonomisk støtte til - Årlig sertifisering av MF Storegut

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Industriarbeidermuseum ble konsolidert med stiftelsen Rjukanbanen 31.12.2012 og det ble satt i gang et omfattende restaureringsarbeid med tilskudd fra Riksantikvaren.

MF «Storegut» er den ene av de to fergene ved Rjukanbanen. Fergene ble fredet av Riksantikvaren i 2009. Fra 2015 inngår den som en del av Rjukan-Notodden Industriarv. MF «Storegut» er ett av to fartøyer som er på UNESCO sin verdensarvliste, det andre fartøyet er DF «Ammonia» som også har tilhørighet ved Rjukanbanen. Jernbanefergen MF «Storegut» ble bygd av Glommen Mek. Verksted og sjøsatt på Tinnoset 25. mai 1956. Fergen er 287 lang og er Nordens største innlandsfartøy med sine 1264 tonn. Den kunne frakte opptil 21 jernbanevogner og 400 passasjerer. MF «Storegut» gikk regelmessig i trafikk fram til Hydro la ned sin gjødselproduksjon på Rjukan i 1991.

De siste fire årene har Norsk Industriarbeidermuseum seilt MF Storegut i turisttrafikk på Tinnsjøen. MF «Storegut» er i dag sertifisert for 243 passasjerer om bord.

Det søkes om tilskudd til årlige sertifiseringskostnader for M/F Storegut. Budsjettet dekker sikkerhetstiltak som må gjennomføres i 2020 for å få fartøyet godkjent av Sjøfartdirektoratet. De søker også om midler til revidering og oppfølging av ISM systemet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss