Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6226 Tresfjord Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte til - Innkjøp av ny ATV med belter og båre.

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Tresfjord Røde Kors Hjelpekorps (TRKH) er et aktivt hjelpekorps beliggende i Tresfjord, Møre og Romsdal. Det ble stiftet 1969 og har pr i dag 35 godkjente medlemmer. Hovedoppgavene er søk etter savnede og henteoppdrag for AMK utenfor vei. I tillegg holder de førstehjelpskurs for bedrifter og andre lag/organisasjoner.
Deres kjerneområde er i og rundt Vestnes kommune, men med deres beliggenhet midt i fylket blir de ofte brukt utover dette. Totalt deltok de på 10 aksjoner i 2019, fra Oppland til de ytterste øyene på Sunnmøre. De inngår også i beredskapen til kommunen.
Om vinteren har de også beredskapsvakt for det lokale alpinanlegget, Ørskogfjell Skisenter, så lenge dette er åpent. Dette ligger på Ørskogfjellet, på grensa mellom Sunnmøre og Romsdal.
De bruker i dag snøscooter og ATV med belter på vinterstid, og ATV på vår, sommer og høst. Av flere grunner blir ATV mer og mer det foretrukne hjelpemiddelet. Dette skyldes blant annet varierende føre og terreng, samt de endrede kravene til føreropplæring på snøscooter.
Den ATV’en de har i dag har klare begrensninger, og de vil derfor bytte ut denne med en ny. Den nye er blir utstyrt med bårefeste direkte på ATV’en, så de kan sløyfe tilhengeren. Den har også 6 hjul, mot den gamle med 4 hjul. Dette gir betydelig økt gevinst i form av framkommelighet, og ikke minst for skånsom transport av pasient, siden båren da blir fullfjæret på lik linje med selve ATV’en.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss