Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6254 Stiftelsen Gamle Hovin får økonomisk støtte til - Sikring av tre bygninger ved Gamle Hovin

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt.

Stiftelsen Gamle Hovin ønsker å sikre/restaurere/istandsette tre bygninger på Gamle Hovin. Gamle Hovin består av et gammelt butikkmiljø, på landsbygda, ved Hovin stasjon. Det var et livlig handelssted, fra 1897 til nedleggelsen (konkursen) i 1969. I dag er det tre bygninger på Gamle Hovin: Gammelbutikken fra 1902, stabburet fra før 1910 og pakkhuset (med leilighet) fra ca 1920.

Eiendommen ble kjøpt i 2001 i et forsøk på å drive den som et aksjeselskap. Det gikk ikke, og det ble omgjort til først en forening og så til en stiftelse. Interessen for Gamle Hovin har økt og de har stor virksomhet for barn, unge, voksne og eldre - og kurs innen kulturminnevern.

Bygningene som skal istandsettes er:
Gammelbutikken: Råteskader i svill, brystningspanel og vannese utbedres, seks vinduer restaureres, lys-gavene på østveggen av butikken istandsettes, østveggen skal skrapes og males med linoljemaling, trapper og ramper istandsettes. Monteres nye takrenner og nedløp. Dreneres.
Stabburet: Råteskader utbedres i svill og nedre stokker, dørkarm utbedres, og burets fundamenter istandsettes. Monteres nye takrenner og nedløp. Dreneres.

Pakkhuset: Kjellermur og fundamenter utbedres, råtten bunnsvill skiftes, kjellervinduer forblendes og terrenget, som har steget, må endres, slik at det ikke heller inn mot muren. Monteres nye takrenner og nedløp.

Verneverdi: Notat fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune: Gamle Hovin er et kulturmiljø med verneverdi. Det er særlig butikkhuset og stabburet, men også bolighuset som representerer kulturhistoriske verdier. Det er viktig at bygningsmassen sikres og istandsettes. Gamle Hovin har klar og vesentlig betydning for allmennheten og den lokale steds- og næringsutviklingen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss