Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6256 Stift. Foldal får økonomisk støtte til - Reparasjon av røstveggen til brygga, Foldalbruket

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt.

Kjøllefjord Kystlag ble opprettet 6.mars 1993 med formålet å berge fiskebruket Nils Foldal AS fra riving (heretter kalt Foldalbruket). Riksantikvaren ble kontaktet for om mulig å få hjelp derfra. Anlegget ble vedtaksfredet 8.april 1994. I årene som fulgte har Kjøllefjord Kystlag gjort en formidabel dugnadsinnsats for å ta vare på anlegget.

Stiftelsen Foldal ble opprettet i 2003 og er en ideell stiftelse med det formål å ta vare på Foldalbruket, presentere lokal kystkultur, og sørge for at anlegget er åpent og tilgjengelig for publikum. Anlegget ble offisielt åpnet 05.05.2005. Fra 1.februar 2017 ble «produktet Foldalbruket» tatt opp som avdeling under Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS, med ansvar for drift av museum og overnattings-virksomhet som da ble forutsigbart og bedre organisert. Stiftelsen Foldal er eier av anlegget og har ansvaret for restaurering, vedlikehold og brannsikring.

Brygga på Foldalbruket, ei stor bygning med sine 16 meter høyde, 26 meter lengde og 15 meter dybde.
Restaurering av røstveggen til brygga har pågått over flere år. Skadebildet er sammensatt og jobben stor. I 2019 utførte de nødvendig arbeid så langt tildelte midler i 2019 strakk til. De konsentrerte seg om svillen til 5.etasje og panel, vinduer, vindski og takopplett til 5.etasje.

Prosjektet i røstveggen ble mere omfattende enn de hadde forutsatt. Under arbeidets gang har det blitt avdekket mye råte og feilstillinger i bærende og andre konstruksjonsdeler. Dette førte til at de ikke kunne ferdigstille hele vegg-arealet innenfor rammen av tidligere tildelt tilskudd. Arbeidet ble avsluttet ca. 20.november og veggen sikret mot inndriving av fokksnø og regn gjennom vinteren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss