Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6260 Blå Kors Kristiansand får økonomisk støtte til - Utvidelse av "chat"- tjeneste for barn og unge

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 189.000 til ovennevnte prosjekt.

Blå Kors Kristiansand (BKK) har gjennom 100 år vært en utstrakt hånd og trygg havn for enkeltmennesker og familier som av ulike årsaker sliter i hverdagen. Dette gjelder særlig mennesker som har utfordringer knyttet til rus, psykiske lidelser, sosial isolasjon, ensomhet og en presset økonomi. I de senere år har organisasjonen rettet mer og mer av sitt arbeid mot forebyggende tiltak.

Blå Kors Kristiansand har etablert en nasjonal chat tjeneste: (www.snakkompsyken.no). Chatten er bemannet med fagpersonell som er tilgjengelig for barn og unge som ønsker å snakke med noen om psykisk helse. Tjenesten ble etablert i oktober 2019 og har siden oppstart gjennomført ca. 3000 samtaler. Chatten mottar støtte fra Stiftelsen DAM i en treårsperiode.

I forbindelse med koronaepidemien har de blitt utfordret av Helsedirektoratet til å utvide sin kapasitet, både når det gjelder personell og åpningstider. De har svart positivt på denne henvendelsen og utvidet våre åpningstider fra 30 timer pr uke til 60 timer pr uke. De har også satt inn ekstra bemanning for å kunne besvare det økte antall henvendelser som kommer. Henvendelsen fra Helsedirektoratet var ikke ledsaget av noe løfte om tilskudd. Men de føler at dette er en måte de kan bidra i den nasjonale dugnaden, og har derfor iverksatt i henhold til forespørsel uten at det finansielle er på plass – noe som er svært uvanlig for vår organisasjon.

Med dette som bakgrunn ønsker de å søke Stiftelsen UNI om støtte til den utvidelsen som er foretatt. Normal drift er ivaretatt gjennom støtte fra Dam stiftelsen – men altså ikke utvidelsen i åpningstid.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss