Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6271 Stiftelsen Nord-Troms Museum får økonomisk støtte til - Museumsinventar til Elvenes fellesmagasin

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt.

Stiftelsen Sør-Troms museum er et konsolidert museum som dekker de seks sørligste kommunene i Troms fylke. Museet er organisert i fem avdelinger; Trastad samlinger, Trondenes historiske senter, skonnerten Anna Rogde, Regionmuseet og Fellesavdelingen. Museet forvalter 50 kulturhistoriske bygg, om lag 30.0000 kulturhistoriske gjenstander, privatarkiv og om lag 25.000 fotografier.

Museet har siden konsolideringen i 2008 manglet et fellesmagasin. Gjenstandene har vært lagret på ulike magasiner av dårlig kvalitet noe som har medført at gjenstands-forvaltningen ikke har vært forsvarlig. Høsten 2018 tok museet det første steget i arbeidet med å få tilfredsstillende magasinforhold for sine samlinger, museet inngikk da en langsiktig leiekontrakt på en stor isolert betonghall der 900 m2 disponeres til magasin. I tillegg til betydelige driftsutgifter har museet tatt store investerings-kostnader for å kunne ta i bruk fellesmagasinet, men mangler finansiering for å ferdigstille innredningen.

Høsten 2018 inngikk de en langsiktig leieavtale på et bygg som hadde potensiale til å bli et godt fellesmagasin - en stor isolert betonghall med sanitærrom og store porter i begge ender. Bygget er fra 1980 -tallet og var bygd og brukt av Forsvaret, men siden overtatt av et kommunalt eiendomsselskap.

Siden øvrige magasiner var av kritisk dårlig forfatning, startet de innflytting av gjenstander umiddelbart. Hallen var i utgangspunktet oppvarmet med over 50 panelovner montert i taket, løsningen var ekstremt lite energieffektiv og de valgte å investere i et varmepumpeanlegg som vil sikre en energieffektiv og miljøvennlig oppvarming av magasinhallen.

Investeringene så langt har museet selv stått for, dette har vært et stort løft for et relativt lite museum.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss