Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6272 Anno Museum, avd. Norsk Utvandrermuseum får økonomisk støtte til - Utskifting av taket på museets hovedbygning

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt.

Anno Norsk utvandrermuseum ønsker utskifting av taket på midtfløyen av museets hovedbygning. Norsk utvandrermuseum er et kulturhistorisk museum lokalisert i Stange kommune og inngår som en avdeling av det konsoliderte Anno museum AS. Norsk utvandrermuseum er det eneste museet i landet som i sin helhet fokuserer på utvandringen fra Norge til andre land i verden. Museet inkluderer i dag friluftsmuseet og museumsbygget med varierende utstillinger knyttet til emnet migrasjon. De har også et av landets største arkivsamlinger med blant annet fotografier, Amerikabrev, avisutklipp, lydbånd-intervjuer, privatarkiv og ikke minst et rikholdig forskningsbibliotek om dette emnet.

I 2025 vil det være en nasjonal 200-årsmarkering/jubileum av den norske utvandringen til USA. Norsk utvandrermuseum vil ha en ledende nasjonal rolle i forbindelse med denne markeringen. Til jubileet i 2025 vil museet ha på plass en ny permanent utstilling i midtfløyen i museets hovedbygning.

Museets hovedbygning ble bygget på 1960-tallet. Hovedbygningen er bygget som en U med tre fløyer, østfløyen, vestfløyen og midtfløyen. Den er oppført i teglsteinsmur og betong, bortsett fra loftsdelen som er i trekonstruksjoner.
Taktekkingen er fra byggeåret. Ødelagte takstein er blitt skiftet ut underveis, men etter så mange år er det nå helt nødvendig med full utskifting av hele taket. Det er blant annet stor fuktskade rundt takvinduer, og i veggene/hjørnene der midtfløyen møter vestfløyen hvor gradrennene er gamle og utette. To av disse gradrennene ble reparert i september 2014, men de andre gjenstår.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss