Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6273 Norsk Folkehjelp Midt-Troms får økonomisk støtte til - Ny beredskapsgarasje for utstyr

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Norsk Folkehjelp Midt-Troms er et lokallag i Norsk Folkehjelp Sanitet. De er en del av den frivillige redningstjenesten i Troms, med hovedtyngden av mannskaper i Senja og Målselv kommune. De er 35 godkjente søk- og redningsmannskaper og 20 skredmannskaper. De blir kalt ut av Politi eller AMK i eksempelvis søk- og redningsaksjoner, pasientoppdrag utenfor vei, transport av syke og skadde, samt snøskred. De er den eneste aktøren i Midt-Troms med rene skredmannskaper, og har hatt sentrale roller i alle skredaksjoner de siste årene.

De har et stort behov for å oppbevare utstyr slik at det er klart utrykning når alarmen går, samtidig som det står trygt og tørt. De har denne vinteren fått låne midlertidige lokaler hos Senja kommune, men med tydelig signaler på at de må flytte ut hvis behovet for lokalet oppstår, samt at bygget/eiendommen i skrivende stund er lagt ut for salg.

De ønsker nå å bygge en egen garasje i Målselv kommune. Plasseringen er midt i deres område og har nærhet til E6. Målselv kommune har også vært villige med å finne en tomt som de får disponere.

Garasjen de ønsker er stor nok til at de kan stå med redningsbil med tilhenger og to snøscootere, tilkoblet. Bygget er planlagt utført isolert og med oppvarming som kan holde nødvendig temperatur for å tine og tørke utstyr etter bruk, spesielt vinterstid.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss