Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6275 Løten Røde Kors får økonomisk støtte til - Innkjøp av ny snøscooter

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Løten Røde Kors Hjelpekorps er frivillig, humanitær redningsorganisasjon som driver med hjelpe-, rednings- og beredskapsarbeid hovedsakelig i Løten Kommune, men bistår også i aksjoner ellers i fylket og tilgrensende kommuner i Akershus og Oppland. De er en del av den norske redningstjenesten og den eneste frivillige rednings-organisasjonen i Løten Kommune. Pr. i dag har de 31 ferdig utdannede mannskaper som står på alarmplan for å kunne rykke ut ved ulykker, redningsaksjoner, leteaksjoner eller andre oppdrag, døgnet rundt.

Løten Røde Kors Hjelpekorps sin primære oppgave er å drive søks- og redningsoperasjoner etter savnede eller skadde mennesker, samt å bistå myndighetene ved andre hendelser eller i krise og katastrofe. I vinterhalvåret er Røde Kors-hyttene bemannet hele døgnet for å raskt kunne bistå ved hendelser på og rundt Budor hvor det er store hytteområder og alpinbakke, samt ellers på Hedmarksvidda. De siste årene har de sammen med Løten Røde Kors Omsorg hatt tilbud til barn fra lavinntektsfamilier i kommunen. I tillegg har de en utstrakt kursvirksomhet for egne medlemmer innen fagfelt som samband, førstehjelp, søk- og redning, transport, ledelse og friluftsliv, samt førstehjelpsopplæring for eksterne.

Anskaffelse av snøscooter
I forbindelse med beredskapen på Hedmarksvidda er de avhengig av snøscooter som verktøy for å bistå i redningsoppdrag og leteaksjoner. De ønsker nå å bytte ut den eldste scooteren med en ny.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss