Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6277 Bymuseet i Bergen får økonomisk støtte til - Økt el-sikkerhet ved Bymuseet i Bergen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt.

Bymuseet i Bergen søker midler til ulike sikringstiltak innen bygningsvern og personsikkerhet.

Bymuseet er et kulturhistorisk- og arkeologisk museum med ansvar for drift av 9 museer i Bergen kommune. Bymuseet ble etablert i 2005 da vi som et resultat av museumsreformen overtok driften av mange av byens museer. Etter at også Hordamuseet ble en del av Bymuseet fra januar 2007, forvalter museet nå over 120 bygninger, en betydelig gjenstandssamling og gir museumsopplevelser til over 200 000 besøkende i året.

Bymuseet har et sterkt fokus på godt bygningsvern. Herunder er sikkerhet på installasjoner og infrastruktur viktig.

Ved Gamle Bergen museum er der ca. 55 bygninger, de fleste trehus. I løpet av de siste ti-årene har de sikret store deler av bygningsmassen med gode brannvarsling- og slukkeanlegg. Det siste året har de også hatt et prøveprosjekt med montering av noen få utvendige flammedetektorer ved et særlig utsatt område.

Store deler av bygningsmassen har eldre elektrisk anlegg. Ved Gamle Bergen er det mye gammelt ledningsnett, eldre brytere, stikkontakter, sikringsskap med skrusikringer, manglende jordingskontakter med mer.

I samarbeid med BKK EI-sikkerhet er det gjennomført omfattende stikk-kontroller av EL-anleggene ved Gamle Bergen. Kontrollene avdekket et betydelig antall feil og mangler. Det anbefales faste installasjoner, kontakter og fastmonterte ovner der oppvarming kreves mer permanent. Trygge og gode EL-anlegg er også avgjørende for et godt og sikkert arbeidsmiljø.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss