Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6181 Stift. Seilskipet Statsraad Lehmkuhl får økonomisk støtte til - Innkjøp av 2 stk. MOB-båter

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 1.400.000 til ovennevnte prosjekt.

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl er Norges største og eldste skværrigger med hjemmehavn i Bergen. «Stiftelsen har i første rekke til formål å søke seilskipet Statsraad Lehmkuhl bevart for etterslekten og gi det en verdig bruksanvendelse som samsvarer med skipets tradisjon, herunder maritim yrkesopplæring».

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl (SL) ble bygget i Tyskland i 1914, kom til Bergen i 1921 og har vært eiet og drevet av Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl siden 1977.
I 2002 inngikk de en avtale med Sjøkrigsskolen som å starte lederopplæring for sine kadetter om bord.

De ønsker nå utskiftning av deres to motorbåter. Båtene de har i dag er utslitte og må skiftes ut for å klargjøre seilskipet Statsraad Lehmkuhl til jordomseilingen og ekspedisjonen «One Ocean for 2021 – 2022».

Ekspedisjonen starter i september 2021 og er en offisiell del av FN sitt tiår for havet. Det er et nasjonalt prosjekt der både Utenriksdepartementet, Nærings-departementet og store institusjoner innen akademia, forsking, utdanning og næringsliv er partnere. Statsminister Erna Solberg og FN sin spesialutsending for hav, ambassadør Peter Thomson, er begge «goodwill ambassadører» for One Ocean. Alle involverte er veldig dedikerte og motiverte for prosjektet, noe som gjør dem trygge på at de kommer til å lykkes med gjennomføringen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss