Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6283 Stift. Fullriggeren Sørlandet får økonomisk støtte til - Nytt maskineri og sikkerhetsutstyr

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 1.701.200 til ovennevnte prosjekt.

Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet eier og driver verdens eldste fullrigger, «Sørlandet» fra 1927. Fullriggeren Sørlandet planlegger en omfattende restaurering de neste 5 år frem til ny hovedklassing 2025. Dette prosjektet innebærer nytt maskinrom, nye maskiner, batteripakke, ny frys-og kjøl og proviant, ny ballast og nye vann- og dieseltanker. Estimert kostnadsramme er 65 millioner kroner.
Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet har via Kristiansand kommune fått 6.2 millioner fra Miljødirektoratet, Klimasats midler for ekstra kostnader knyttet til hybrid og mer miljøvennlig drift. Stiftelsen søker frem til 2025 støtte fra staten, Agder fylkeskommune, samt private, herunder stiftelser og næringsliv.

UNI Stiftelsen har vært en god støttespiller for seilskipene i Norge. Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet og Stiftelsen Christian Radich har i et drøyt år hatt en samarbeidsavtale om daglig drift, der målet er tett samarbeid som et vanlig rederi, men to stiftelser som håndterer sine kommersielle interesser separat. Det er også samarbeid i noen kommersielle prosjekter.
Det er økonomisk krevende for stiftelsen å drifte Fullriggeren Sørlandet etter dagens krav. De har det siste året hatt flere hendelser med problemer med hovedmaskin som har til tider vært kritiske. Korrektive tiltak har vært mer innkjøp av deler i tilfelle problemer. Hovedmaskinen på Sørlandet er fra 70-tallet, og komponenter som går i stykker er ikke deler som normalt slites og omfattes av et vedlikeholdssystem. Fullriggeren Sørlandets viktigste forbedring til sikkerhet er skifte av hovedmaskin og generatorer.
Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet ønsker skifte av maskiner om bord på «Sørlandet. Fullriggeren Sørlandet har investert nærmere 1 million kroner i sikkerhetsutstyr. Utstyr om bord har vært i dårlig forfatning, og sikkerhet til elever og mannskap er alltid første prioritet. Innkjøpene har i hovedsak vært personlig brann- og redningsutstyr, herunder nye redningsdrakter til alle om bord, ny MOB båt, ny ECDIS, (elektronisk kartsystem) oppgradering av radio og navigasjonsutstyr.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss