Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P6289 Ingeborg Refling Hagen Kulturhus får økonomisk støtte til - Restaurering av kulturhuset Fredheim

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Foreningen Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim ble opprettet i 2015 i den hensikt å redde bygningsmassen og kunstnerboligen på eiendommen som tidligere tilhørte forfatter Ingeborg Refling Hagen. Ønsket og planen har vært å utvikle stedet til et kultursenter for ulike kunst - og kulturuttrykk, med særlig vekt på litteratur.
Hovedbygningen hadde svært mye råteskade pga vannlekkasjer gjennom tak. Det er foretatt og pågår fortsatt restaureringsarbeid.

Ved kjøp av eiendommen i 2015 startet foreningen med to tomme hender hva angår økonomi. Stange kommune stilte med garanti for lån til kjøp av eiendommen Fredheim. Det har det blitt søkt om støtte til de ulike restaureringstiltak og tilbygg i løpet av disse fire og et halvt år. Parallelt med det omfattende restaureringsarbeidet har det blitt avholdt og utviklet et godt kulturtilbud med arrangement.

Nye prosjekter:
1. Gulv, bjelker og bunnsviller vurderes og fjernes.
2. WC/bad og inngangsparti utføres etter gulvarbeidet.
3. Hagemur og trapper ute restaureres av murer.
4. Bua restaureres umiddelbart etter wc/bad og inngangsparti.

Uttalelse fra Hedmark Fylkeskommune:
I kommunedelplanen for Tangen er kunstnerhjemmet Fredheim med tilhørende eiendom avsatt som hensynssone for bevaring av kulturmiljø. Planen for restaurering av bolighuset er laget av restaureringshåndverker i samråd med Hedmark fylkeskommune, og innebærer en restaurering etter antikvariske prinsipper. Huset skal forsiktig tilbakeføres slik det var de seinere åra av Ingeborg Refling Hagens liv.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss