Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6290 Veteranskibslaget Stavenes får økonomisk støtte til - Legging av tredekk på Promenadedekket

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2020 besluttet å innvilge
kr. 300.000 til ovennevnte prosjekt.

D/S Stavenes er et av svært få ruteskip fra forrige hundreårsskifte som er bevart i dag. Fartøyet er det eneste dampskipet som er igjen fra Nordre Bergenhus Amts Dampskibe/Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane sin store flåte. Flåten var en viktig pioner i utviklingen av dampskipstrafikken i Norge. I 68 år gjorde D/S Stavenes tjeneste i de fleste av Fylkesbaatenes ruter. Riksantikvaren vektlegger at Stavenes nå blir bevart i sitt opprinnelige miljø og at skipet vil inngå i sin opprinnelige geografiske og historiske sammenheng.

Å restaurere en dampbåt fra 1904 etter antikvariske retningslinjer er krevende og kostbart. At det i det hele tatt lar seg gjøre å restaurere «Stavenes», og tross alt beholde så mye av originalt stål, skyldes at båten var sterkt og solid bygget ved Bergen Mekaniske Verksted.

Det står enda en god del arbeid igjen før skipet framstår slik som planlagt.
Å restaurere DS «Stavenes» er et relativt stort prosjekt, så de har valgt å dele opp arbeidet i delprosjekt for å kunne identifisere kostnadene med hvert enkelt prosjekt. Fartøyet er fredet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss