Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6533 Miljøstiftelsen Bellona får økonomisk støtte til - Utvikling av en digital kunnskapsplattform

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 26. august 2020 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

«Miljøgifter kan igjen havne i naturen og skade miljøet. Uforsvarlig politisk håndtering av spørsmål tilknyttet farlig avfall har vist hvordan manglende forståelse bidrar til betydelig miljørisiko».

Bellona vil motvirke dette og sikre kritisk infrastruktur for natur- og miljøvern ved utvikling av en digital kunnskapsplattform med fokus på miljøgifter og farlig avfall. Plattformen vil brukes som grunnlag for påvirkningsarbeid og kommunikasjon med beslutningstakere og enkeltmennesker.

Prosjektet skal styrke den offentlige debatten om miljøgifter og farlig avfall – en viktig, men lite synlig konsekvens av industrisamfunnet og vårt økende forbruk. Bellona vil samle fakta og analyse på en digital kunnskapsplattform tilgjengelig for politikere, presse og allmenheten, og bruke den som grunnlag for deres videre arbeid.

Bellona har siden oppstarten i 1986 vært en uavhengig og faktabasert stemme med fokus på vern av natur, miljø og helse. De siste årene har de som eneste miljøorganisasjon engasjert seg for å ivareta en kritisk infrastruktur: det norske systemet for innsamling og behandling av farlig avfall. Uten snarlig politisk handling kan systemet svikte og arbeidet for natur- og miljøvern bli satt flere tiår tilbake i tid, ved at industriens miljøgifter på ny slippes ut i norsk natur. Bellonas arbeid på området har likevel møtt få støttespillere, sterke motstemmer og lite politisk handlekraft. Med koronakrisen forverres situasjonen ved at et allerede undervurdert problem havner enda lenger ned på dagsorden.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss