Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6701 Stift. Norsk Folkemuseum får økonomisk støtte til - Risikovurdering av bicidbelastning

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 15. oktober 2020 besluttet å innvilge
kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

Biocider i museale samlinger - Risikovurdering:
Det er kjent at mange kultur- og naturhistoriske museumssamlinger er kontaminert med biocider. Biocider som DDT, Lindan, PCP, tungmetaller, Karbolineum og Bernakre ble tidligere brukt for å bevare museale gjenstandssamlinger og antikvariske bygninger mot skadedyr og råte. Disse virkestoffene gasser eller krystalliserer ut til overflaten over flere tiår og kan være helsefarlige for mennesker.

Biocidbelastningen er et langvarig problem for museer:
Norsk Folkemuseum ønsket i 2019 å undersøke om museets tidligere biocidbruk kunne utgjøre en helserisiko for medarbeidere i dag. Med hjelp av Stiftelsen UNIs støtte kunne de høsten 2019 gjennomføre en omfattende biocidundersøkelse hvor det ble kartlagt at biocidenes virkestoffer fortsatt er målbare og kan utgjøre en helserisiko for de ansatte.

I henhold til krav i arbeidsmiljøloven vil de bruke biocidundersøkelsen som grunnlag for risikovurderinger. Risikovurderingene skal evaluere helsefaren for arbeidstakerne og anbefale vernetiltak som bidrar til reduksjon av skadestoffbelastningen og eksponering.

For å kunne redusere arbeidstakernes eksponering for biocider, ønsker de å gjennomføre risikovurderinger, utarbeide arbeidsrutiner, kjøpe verneutstyr og materiell.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss