Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6719 Stift. Christian Radich får økonomisk støtte til - Installering av baugtruster

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 15. oktober 2020 besluttet å innvilge
kr. 1.500.000 til ovennevnte prosjekt.

Skoleskipet Christian Radich søkte om støtte til å dekke deler av kostnadene stiftelsen har for å oppgradere og installere alarm- og manøvreringssystemer og baugtruster om bord. En viktig forbedring av sikkerheten på skuta er installering av baugtruster inkludert nye moderne og mer klimavennlige generatorer.

Christian Radich med sin store rigg og vindfang, har per i dag kun en hovedpropell som gir begrensede manøvreringsevner. Samtidig som dette begrenser bruksområdet for skuta, fører det til betydelige kostnader gjennom stadig bruk av taubåter når vi skal til og fra kai.

De har inngått avtaler om kjøp av baugtruster og tilhørende systemer fra Kongsberg Maritime. Det er også bestilt 3 stk. nye Volvo hjelpemotorer som kan betjene strømbehovet om bord inkludert drift av baugtruster.

Fartøyet er fredet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss