Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6744 Baroniet Rosendal/Den Weis-Rosenkroneske Stiftelse får økonomisk støtte til - Sprinkelanlegg i båt og vognhuset

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 02. desember 2020 besluttet å innvilge kr.700.000 til ovennevnte prosjekt.

Baroniet Rosendal/Den Weis-Rosenkroniske stiftelse er et museum i det nasjonale museumsnettverket som utenom Slottet fra 1665 består av 20 bygninger, Rosendal Have med renessansehagen og den romantiske landskapsparken, husmannsplassen Treo og et kulturlandskap på ca 12.000 mål skog og utmark. Baroniet er helt avhengig av ekstern støtte for å kunne gjennomføre ønskede utviklingsprosjekter og restaureringsoppgaver. Museet har de siste årene investert svært mye i restaurering av bygninger og anlegg i samarbeid med private aktører. Besøket ligger normalt på ca. 65.000 hvert år, herunder Baronikonsertene og Rosendal Kammermusikkfestival som begge administreres av museet.

Nevnte bygning skal rehabiliteres og tilrettelegges for utstilling av Baroniet sine båter og vogner. Utstillingene skal være i de samme delene som i dag benyttes til dette formålet, mens øvrige deler skal være arealer for lager og økonomifunksjoner. Selve bygningen er oppført i 1852, og ble i de følgende årene brukt som vedhus, som stall og for oppstilling av Baroniets vogner. Bygningen har senere vært brukt som lager og redskapshus. I 1960 ble del av hovedfløyen igjen tatt i bruk til utstilling av båter og vogner.

Det er foreslått et komplett nytt teknisk anlegg i bygningen. Dette omfatter sprinkling og heldekkende alarmanlegg. Det må også tilrettelegges rom for sprinklersentral. Ved å sprinkle bygningen kan nåværende innvendig brannvegg mellom båtene og ved lageret fjernes slik at utstillingsarealet øker.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss