Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8132 Lyngen Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte til ombygging av garasjeanlegg og innkjøp av skuter

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2023 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Lyngen Røde Kors Hjelpekorps er en redningsgruppe lokalisert i Norges episenter når det kommer til vinterutfart i skredterreng og dessverre også skredulykker. Vår gruppe består av frivillige fra alle grupperinger i samfunnet. I løpet av vinterhalvåret har de flere - ofte svært krevende - aksjoner hvor de bistår politiet i å løse ulike oppdrag. I dag har de 20-25 kompetente medlemmer som håndterer skredterreng, i tillegg har de medlemmer som er med å løse andre oppdrag og også en stor medlemsmasse som er passive (men ønsker å bidra med medlemskontingent).

Etter 10 år med iherdig innsats har de endelig fått innpass i et garasjeanlegg (200 kvm - 5 porter) på Eidebakken ved Lyngseidet. Lokalet er midt i et perfekt kurs- og øvelsesterreng. Med helikopterlandingsplass like utenfor og sentralt i forhold til hvor flesteparten av våre medlemmer bor og jobber.

Prosjektet går derfor ut på å innrede, bygge om leide lokaler til et skikkelig operativt hovedkvarter og i tillegg kjøpe en utryknings-skuter som til enhver tid skal stå klar på beltene i garasjen. Samlet gir dette en operativ slagkraft som de ser det er behov for i vårt område.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss