Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8108 Sogndal Kyrkjelege Fellesråd får økonomisk støtte til kalking av Kvamsøy kyrkje

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 22. februar 2023 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Kvamsøy kyrkje er ei middelalderkyrkje i stein frå om lag år 1300 og freda av Riksantikvaren. Kyrkja ligg på øya Kvamsøy i Balestrand. Einaste tilkomst er med båt, og det er ikkje innlagt straum i kyrkja.

I 2022 er det utført eit omfattande vedlikehaldsarbeid. Taket er skifta, det er komme på plass takrenner, tårnet er malt, eit vindauge i aust er restaurert og kledning er skifta ut. Alt arbeidet er utført i samråd med Riksantikvaren. Det som gjenstår er kalking av ytterveggane.

Alle murvegger skal overflatebehandlast med to lag med ny kalk. Arbeidet skal utførast i tråd med retningslinjer frå riksantikvaren. Lause kalklag vippast bort med stålsparkel før overflaten børstes for lause partiklar. Eventuelle sår i pussen utbetrast med kalkmørtel. Den reingjorde og børsta flaten fuktast med vatten og før kalk påførast. Det første strøket må stå eit døgn før det neste påførast. Etter sluttstrøket skal kalkingen «fikserast» med ein tåkedusj med klart kalkvann.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss