Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8141 Telemark Museum får økonomisk støtte til rehabilitering av taket på lystgården Berg

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2023 besluttet å innvilge kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Finansiering er gitt til omfattende arbeid med å skifte den ene siden av taket på hovedbygningen ved lystgarden, Berg-Kragerø Museum, samt valmsidene. Bygningen tilhører «Frk. Henriette Homanns Legat Berg-Kragerø Museum» som er konsolidert med Telemark Museum. Byggeår ca 1803.

Hovedbygningen på lystgården Berg i Louis-seize-stil er usedvanlig godt bevart, i tilnærmet opprinnelig skikkelse. Den er derfor et viktig arkitektonisk minnesmerke, og samtidig et monument over den sosiale eliten i Kragerøs storhetstid som eksport- og sjøfartsby.

Det planlegges å legge nytt tak på den ene siden av lystgården som vender mot parken. Tak på østsiden og på begge valmene vil bli rehabilitert.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss