Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8152 Stiftelsen Nordmøre museum får økonomisk støtte til innredning i nytt regionmagasin

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2023 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Nordmørsmusea skal samlokaliseres til et nytt bygg i Kristiansund sammen med flere kulturaktører som opera, bibliotek og kulturskole. Her får museet nye lokaler for kontor, utstilling, gjenstandsbehandling og et magasin som skal avlaste hele regionen. Kulturhuset har fått navnet “Normoria” og skal stå ferdig sommeren 2025.

Magasinet skal være for hele Nordmøre, og vi har kartlagt lagringsbehovene til alle museene våre, slik at magasinet blir dimensjonert for det som trenger plass og for det som skal komme i framtiden. Det nye magasinet skal kunne behandle og bevare arkiv og gjenstander av høy kulturhistorisk verdi for ettertiden.

Nåværende oppbevaringsforhold rundt om på alle anlegga er ikke gunstig. I museumsstatistikken for Nordmørsmusea (da Stiftelsen Nordmøre museum) for 2021, ble det meldt inn at hele 62% av de kulturhistoriske gjenstandene i museets samling hadde enten dårlige eller ikke tilfredsstillende oppbevaringsforhold. Kun 36% var meldt inn som tilfredsstillende oppbevart og 2% hadde svært gode forhold.
Med et nytt regionsmagasin, vil de kunne avlaste allerede overfylte magasiner rundt om på avdelingene og få hentet ut prioriterte gjenstandene og arkiv som sliter aller mest med fuktig klima, lys og skadedyr.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss