Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8169 Bymuseet i Bergen får økonomisk støtte til ombygging av ventilasjonsanlegget ved Bryggens Museum

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2023 besluttet å innvilge kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Bymuseet i Bergen søkte om støtte til gjenstående teknisk oppgradering av Bryggens Museum. Tiltakene er presserende og nødvendige for å sikre godt vern av verdiene museet er satt til å forvalte. I tillegg vil tiltakene gi en betydelig enøk-gevinst, bidra til en god HMS- standard for ansatte i bygget og sørge for en betydelig forbedret bærekraftig drift.

Bryggens Museum, åpnet for publikum 18.mai 1976. Musèet har en viktig rolle både i formidlingen av verdensarvstedet Bryggen som ble innskrevet på UNESCOS verdensarvliste i 1979, og i formidlingen av by-og middelalderhistorien på Vestlandet.

I dag huser bygget foruten administrasjon, formidlere og forskere i Bymuseet, viktige institusjoner for middelalderforskning og kulturminnebevaring på Vestlandet som Universitetsmuseet/UiB, NIKU og Riksantikvaren. Samlet sett utgjør dette et viktig faglig fellesskap. Arkitektonisk hører bygningen til i samme kategori som regjeringskvartalet og rådhuset i Bergen. Det er en tidstypisk og god representant for senmodernismen i Norge. Museet er bygd på en arkeologisk lokasjon, der deler av denne er eksponert «in situ» på bakkenivå i museet.

Bryggens Museum ble premiert med Det Nyttige Selskabs arkitekturpris i 1977 og ble tildelt arkitekturprisen Betongtavlen i 1980. I 1994 ble museet påbygd med en ny toppetasje med overlysvinduer og mye glass. Det er nærliggende å anta at bygningen i løpet av det neste tiåret vil bli vurdert som fredningsobjekt og som et særdeles godt eksempel på denne arkitekturperiodens monumental- og institusjonsbyggeri.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss