Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8173 Norsk Forum For Bedre Innemiljø For Barn får økonomisk støtte til råd om barns innemiljø

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2023 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Forum for Bedre innemiljø for Barn – NFBIB, er en viktig pådriver ovenfor offentlige myndigheter og andre aktører i å styrke arbeidet med å bedre innemiljøet for barn i boliger, skoler, barnehager og institusjoner.

NFBIBs styre og ressurspersoner er fordelt utover hele landet, i Kristiansand, Bergen, Oslo, Gjøvik, Fenstad, Trondheim og Tromsø. NFBIB har i 25 år vært en nasjonal pådriver og veileder i tverrfaglige innemiljøspørsmål for barn. Det gjelder i saker knyttet til tekniske, medisinske og forvaltningsmessige problemstillinger.

Fordi foreldre, ungdom, helsepersonell og annet fagpersonell fortsatt ber om forumets tverrfaglige hjelp og råd, inneholder dette prosjektet følgende:
• De mest vanlig stilte spørsmålene med svar om barns
innemiljø

• Brukervennlige, oppdaterte og kvalitetssikrede råd om
barns innemiljø

• Utvikle et arkiv med nyttige artikler/råd som er lett å
finne frem i, med søkefunksjon, for brukere av
www.bedreinnemiljoforbarn.no

• Utfordre myndighetene til å sette barns arbeidsmiljø på
dagsorden gjennom å skrive brev, artikler og
kronikker

• Holde det tverrfaglige nettverket i gang

• (I skrivende stund – mars 2023) ser det ut til at FHIs
inneklimaavdeling blir lagt ned pga. nedskjæringer.

De er i dialog med FHI om NFBIB skal overta det skriftlige veiledningsmateriale som FHI har opparbeidet, til beste for brukerne). NFBIB erfarer at det er et stort behov for kvalitetssikret informasjon i en tid der både Helsedirektoratet, Barneombudet og Folkehelseinstituttet reduserer sitt arbeid om/med innemiljø/inneklima for barn. Dette gjør de i en tid med store nedskjæringer på et felt der både foreldre og fagpersoner har et stort behov for å skaffe seg god tverrfaglig kunnskap om inneklima. Publikum søker kvalitetssikrede råd som ikke er markedsstyrt. Beklageligvis finnes det på nettet mye informasjon om inneklima, som har til hensikt å selge ett eller flere pro-dukter. I denne jungelen av informasjon blir det ekstra viktig å være tverrfaglig og ikke kommersiell. Enkelt er det heller ikke når hver og en nå må tenke annerledes om bruk av oppvarming i boliger og i skoler og barnehager fordi økonomien er stram. Hva blir da en riktig temperatur og god luft for barn? Flere har trang økonomi og det kan direkte gå ut over et sundt og godt inneklima i barns miljø. Foreldre skal både tenke sunt, økonomisk og bærekraftig.

De har eksempler på at kommuner setter ned innetemperaturen, ut over det forsvarlige, for å spare penger. Da trenger de gode faglige råd om hvordan skape et godt inneklima, uten å sløse med energi og penger.

NFBIBs tverrfaglige kompetanse gjennom mere enn 25 år, gjør at de har stor troverdighet både hos brukere og i tekniske og medisinske fagmiljøer.

Ved å videreutvikle og å gjøre informasjonen og rådene mere brukervennlige, og ikke minst lett tilgjengelige på deres nettside, er de med på å ta ansvar for å gi befolkningen en basis kompetanse om inneklima i barns miljø. NFBIB står for den faglige utarbeidelse og kvalitetssikringen ved deres tverrfaglige kompetanse.

Den brede og samlede fagkunnskapen og brukererfaringen som NFBIB innehar, gjør at de står sterkt rustet til å gå i gang med dette meget nyttige og etterspurte prosjektet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss