Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8260 Sandefjord Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte til - Etablering av en Drone-gruppe

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 7. juni 2023 besluttet å innvilge
kr.100.000 til ovennevnte prosjekt

Droner er nå begynt å være en del av redningstjenesten over hele landet, dog pr i dag er det ingen hjelpekorps i Vestfold som har drone. De ønsker derfor å etablere en dronegruppe i Sandefjord Røde Kors Hjelpekorps. Dronegruppen vil få ansvar for etablering og drift av en drone som er spesielt laget til søk og redningsoppdrag, men vil være svært aktuell å bruke i større hendelser i kommunen, hvor Røde Kors har en beredskapsavtale og er en viktig støtteaktør.

Røde Kors har nasjonalt en egen ressursgruppe med frivillig som vil kunne være en støtte i oppretting og drift av prosjektet. Dette er med på å sikre robusthet i prosjektet og vil sørge for at våre frivillige får kvalifisert opplæring i bruk og sikkerhet. Det er gjort en Røde Kors vurdering i vårt lokalråd som støtter opp om både behov og mandat for iverksettelse av dette spennende prosjektet. Røde Kors har gjennom mange år være en pådriver innenfor utvikling av søk og redningsfaget og er i dag landets største frivillig organisasjon med nærmere 4500 frivillig i beredskap over hele landet. Bruk av teknologi tror vi også vil appellere til en stor gruppe ungdommer som gjør at de kan få nye frivillig inn i redningstjenesten. Dette er samfunnsnyttig og har også et positivt helseperspektiv.

Hva betyr dronebruk
Målgruppen er alle som ferdes i naturen. Dette kan være uheldige turgåere, demente personer som forsvinner eller personer som har økt risiko for selvmord. Vi ønsker at slike suksessoppslag som «funnet av drone» som vi så i forbindelse med ett oppdrag i Mandal også skal skje her i Vestfold. Vi vet at tid er en viktig faktor når noen forsvinner, fare for hypotermi (nedkjøling) er stor hele året – derfor er tid kritisk i alle søk og redningsoppdrag. En drone vil kunne bidra til at større områ-der raskere kan søkes av og at områder som er utilgjengelig for fotmannskaper kan søkes på en trygg og sikker måte.

Dronen skal eies av Sandefjord Røde Kors som vil sørge for nødvendige forsikringer og vedlikehold både av selve utstyret og opplæring samt sertifisering til mannskaper som skal operere dronen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss