Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8293 Maritastiftelsen får økonomisk støtte til ferdigstillelse og innredning av Mariboesgt. 14 A

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 7. juni 2023 besluttet å innvilge
kr. 1 million til ovennevnte prosjekt

Marita stiftelsen har siden 1996 drevet Marita-kafeen for rusavhengige i Oslo sentrum. Kafeen er et tilbud for mennesker med synlig rusmiddelavhengighet, ofte med alvorlige psykiske og fysiske helseutfordringer. Tilbudet holder åpent 5 kvelder i uka fra kl 19.00 til 22.00. Våre brukere kan komme som de er uten at det stilles krav til rusfrihet. På dagtid gis det mulighet for individuelle avtaler med ansatte og deltakelse i ukentlig samtalegruppe. Kafeene driftes med mye frivillig innsats, noe som gjør at gjestene vet at blir de møtt av mennesker som bruker fritiden sin og kun er der fordi de ønsker å bli kjent med dem.

Marita-kafeen tilbyr en sosial arena for brukergrupper som i veldig liten grad har andre trygge plasser å oppleve sosialt samvær. Tiltaket er med på å støtte opp rundt viktige verdier som inkluderende fellesskap, annerkjennelse, formidling av verdighet og tro på nye begynnelser. De fleste av våre brukere har et veldig krevende liv med liten opplevelse av fremtidshåp.

Marita-kafeen har i 27 år drevet tiltaket i to ulike lokaler med inngang fra Dronningens gate i Oslo. Lokalet har nå fått nye eiere som har andre planer for bygget. Vi har nå gjort avtale om kjøp av Mariboesgate 14a. Dette er et nybygg som er ferdig utvendig, men som må ferdigstilles innvendig. Vi har gjort ferdig planene for innredning og bruk av lokalene og fått det godkjent.

Lokalene vil gi stabile lokaler til gjennomføring av Marita-kafeens arbeid og i tillegg flyttes Marita stifelsens administrasjon til 3. etasje i bygget slik at det blir noen fordeler av samlokalisering.

Det skal installeres og monteres:
• Ekstra inngangsdør for å gi mer fleksibel bruk av lokalene.
• Vanlig wc samt handicaptoalett - Kjøkken og serveringsdisk
• Brannvarslingsanlegg - Sprinkleranlegg
• Ventilasjon - Strøm og belysning - Låssystemer og alarm
• Møbler m.m

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss